Over mij

 

 

IDKARIN,

Dat ben ik, Karin Wagemakers.

Als kind was ik al dol op poppenhuizen en kon hier uren mee bezig zijn om al die meubeltjes te blijven verplaatsen. Hoewel ik na mijn schooltijd een andere beroepskeuze heb gemaakt, zijn interieurs en styling mij altijd blijven boeien. Met boodschappen doen kon ik dan ook nooit de verleiding weerstaan om een woonblad in mijn winkelwagen te mikken. Heerlijk om daar thuis uren in te bladeren.

Ongeveer 10 jaar geleden heb ik besloten deze passie te professionaliseren. Ik ben gestart met een oriëntatiecursus bij Artemis in Rotterdam. Daar kwamen al die verzamelde woonbladen weer heel goed van pas, want bij Artemis heb ik geleerd om overtuigende collages en moodboards te maken.

Daarna ben ik de 5-jarige opleiding ‘binnenhuiskunst’ op de IKO Kunstacademie in Hoogstraten (BE) gaan volgen en heb deze in 2013 met succes afgerond. De opleiding was vrij breed en inspirerend. Het was geweldig om de vrije opdrachten te onderzoeken en uit te werken, maar bovenal mijn eigen creativiteit te ontdekken.

Tijdens de opleiding heb ik geleerd vrij en onbevangen te kijken en denken over interieurs en interieurstyling. Een belangrijk lesonderdeel van de opleiding was interieurtekenen en -ontwerpen, eerst met de hand en later digitaal met de computer. Ook maquettebouw was onderdeel van de opleiding.

Tijdens en na mijn opleiding ben ik die creativiteit gaan stroomlijnen naar een eigen stijl en aanpak. Om zakelijk en technisch ervaring op te doen ben ik eerst voor vrienden en kennissen aan de slag gegaan. Van het een komt het ander en inmiddels heb ik ook meerdere zakelijke opdrachtgevers gehad. Als je mijn website bekijkt, heb ik al aardig wat interieuradviezen en -ontwerpen opgeleverd in de afgelopen paar jaar.

Voortdurend ben ik bezig om nieuwe inspiratie op te doen. Twee jaar geleden heb ik bijvoorbeeld een Trendwatching cursus gevolgd bij Rozenbrood te Nieuwegein. En elk jaar bezoek ik uiteraard de Dutch Design Week in Eindhoven. Verder bezoek ik met enige regelmaat, waaronder interieurbeurzen in Salone del Mobile in Milaan en Wohnen & Interieur Messe in  Wenen. Om zoveel mogelijk van de nieuwste trends op de hoogte te blijven.

Naast interieurdesign is het hergebruiken van materialen een belangrijke, persoonlijke inspiratiebron. Want wat is er leuker dan uw interieur of jezelf op te fleuren met oude persoonlijke spulletjes die een nieuw leven krijgen. Vaak liggen zaken ongebruikt op zolder of in de schuur, maar zijn ze te dierbaar om weg te gooien. Borduurwerken, kledingstukken of woontextiel laat ik herleven als tas, kussen of meubelstof. In overleg zijn ook andere creatieve toepassingen mogelijk. Weggooien is zonde en je spaart het milieu.

Laat mij je inspireren en bekijk voorbeelden van mijn werk op deze website.

Vriendelijke groeten,

Karin. 

© 2016 - 2021 IDKARIN | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel