Eindopdracht IKO

 

Eindopdracht IKO kunstacademie

In 2013 heb ik mijn vijfjarige opleiding aan de kunstacademie IKO te Hoogstraten (BE) met succes afgerond. Hieronder een impressie van mijn zelf gekozen eindopdracht waarin ik een volledige transformatie van het voormalige Raadhuis in Chaam heb vormgegeven. 

Het verbouwings- en herinrichtingsontwerp beoogt een totale functiewijziging van het gemeentehuis naar een multifunctioneel gebouw. Uitgangspunt voor mij was het behoud van het openbare karakter van het gebouw en dat de nieuwe functionaliteit dienstbaar moest zijn aan de ‘Citta Slow’ identiteit van de gemeente Alphen-Chaam. Zie hiervoor www.alphen-chaam.nl

Het ontwerp voor de binnenzijde van het gebouw voorziet in een volledige transformatie van de inrichting en het interieur. Nieuwe functies in het gebouw zijn een Slowfood restaurant, een Citta Slow infocentrum, een ‘groene’ trouwlocatie en een verkooppunt voor streekproducten. 

Aan het exterieur zijn toegevoegd een glazen erker vanaf begane grond t/m 1e verdieping, een glazen kweekkas met streekproducten plus binnen-terras, een buitenterras, fietsenklemmen met oplaadpunten en in de openbare groenstrook enkele kunstelementen, voorstellende de twee authentieke streekproducten van de gemeente Alphen-Chaam: Chaams Hoen en Kempisch heideschaap. 

De naamgeving voor het nieuwe gebouw is ‘De Ambtenarij’ met een knipoog naar de voormalige gebruikers van het gebouw.

 

 

 

 

 

 

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2016 - 2023 IDKARIN | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel